De app

Van het lokaalspoor en ook van de tram zijn nog vele tastbare herinneringen terug te vinden. Laat je leiden door de app en ontdek welke restanten er nog zijn in het prachtige Noord-Friese landschap. Ter plaatse krijg je een korte beschrijving en meestal een terugblik. Leunstoeltoeristen kunnen al surfend virtueel de reis door de tijd afleggen.

Bekijk de kaart

De bijlagen

Je hebt het boek gelezen en bent benieuwd naar de details? Kijk dan bij de bijlagen. Je leest overzichten over de financiën van het lokaalspoor, van vervoerde reizigers en goederen, koersen van aandelen en obligaties, de depots waar de locomotieven gestationeerd waren, details over ongevallen, rijtuigen en goederenmaterieel. Kijk in het menu voor een overzicht.

Het boek

In ruim 500 pagina’s met vele honderden foto’s en tekeningen is de geschiedenis van het lokaalspoor, de tram en de busdiensten in Noord-Friesland opgetekend. Een grondige beschrijving, maar toegankelijk geschreven en dus lekker leesbaar. En verluchtigd met vele anekdotes. Voor liefhebbers van spoor, tram, bus en streekgeschiedenis.

Je kunt het boek hier bestellen